Groeipopjes

Groeipopjes

"Op groei gerichte mindset / growth mindset"


Mensen zijn verschillend als het gaat om talent, interesse en temperament, maar iedereen is in staat om te veranderen door te leren en ervaringen op te doen.  Iemand met deze mindset gaat er vanuit dat je jouw basiskwaliteiten kunt ontwikkelen door er moeite voor te doen. Intelligentie is te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat hij graag wil leren. Denkt hij dat hij een Einstein wordt? Nee, maar hij gelooft wel dat de ware potentie van de mens onbekend is en dat het niet te voorspellen is wat hij kan bereiken door jarenlang te werken en te oefenen. Het geloof dat kwaliteiten ontwikkeld kunnen worden kan een liefde tot leren geven.


Iemand met een op groei gerichte mindset is blij met uitdagingen en geeft niet op bij tegenslag. Inspanning is de weg tot meesterschap. De liefde om jezelf volledig in te zetten en vol te houden stelt mensen in staat om zich door de moeilijkste perioden van hun leven heen te slaan.
Iemand met een op groei gerichte mindset leert van kritiek en laat zich inspireren door het succes van anderen. Het resultaat van deze mindset is dat je een steeds hoger niveau bereikt.

In mijn praktijk werk ik volgens dit principe. Ieder kind en elke volwassene kan groeien. Ik geloof er in dat indien je overtuigd bent dat capaciteiten ontwikkelbaar zijn, dit zorgt voor een grote diversiteit aan gedachten en handelingen.

Vanuit de theorie van Carol S. Dweck ontwikkelden we een tool die vlot hanteerbaar en erg aantrekkelijk moest zijn om met kinderen te werken. Hieruit werd onze eigen “growie” of groeipop geboren. De popjes worden met de hand gemaakt en zijn elk uniek van kleur, materiaal, karakter…

De Benuniek groeipopjes hebben een opbergvakje in hun mondje. Hierin worden positieve affirmaties gestoken. Dit zijn groeikansen op maat van elk kind en helpen het kind hier op een kindvriendelijke manier elke dag aan te denken.