Hoe werk ik?

 

Wat mag je van mij verwachten als coach?

U maakt een afspraak en komt op intake in mijn praktijk of maakt, indien u gecoacht wil worden via afstandscoaching, een afspraak via skype of mail (zie uitleg afstandscoaching).  Na het intake gesprek bent u vrij om te beslissen of u verder wil  gaan met de coaching of niet.

Benuniek is er om rechtstreeks toegankelijke hulp te verlenen, dit kan op advies van de huisarts of u neemt zelf dit initiatief. We brengen samen alles in kaart. Als we merken dat er meer ondersteuning nodig is zoeken we naar een juiste doorverwijzing.

Benuniek is er ook voor de nazorg en opvolging indien u een traject bij de kinderpsychiater heeft afgelegd en biedt in samenwerking met de arts de nodige nazorg. Hierbij staat Benuniek steeds in nauw contact met de desbetreffende arts.

Een sessie duurt ongeveer een uur.  Samen bekijken wij op welk vlak en hoe u gecoacht wil worden.  We bekijken door middel van een helikopterview de film van uw leven en maken via een coahingbilan de doelen waaraan we zullen werken.  We doen dit stap voor stap en u heeft inspraak in de manier waarop we dingen aanpakken.  Het heeft geen nut als ik voor u oplossingen ga aanreiken of zeggen hoe u het moet doen.  De grootste motivator om de dingen aan te pakken zit immers in jezelf.  Als coach wil ik je naar je innerlijke kracht helpen zoeken om alzo de doelen te bereiken.  Alles wordt daarom ook open en eerlijk gecommuniceerd.  De letter U staat niet voor niets in een grote en kleurrijk lettertype!  U bent voor mij Uniek en ik wil u van aan de zijlijn helpen om uw doelen te bereiken.  Het doel bepaalt u, de manier waarop zoeken we samen.  We gaan op zoek naar de kernkwaliteiten van u als persoon en ontdekken op deze manier hoe we de vooropgestelde doelen kunnen bereiken. We doen dit in een rustige omgeving hier in de praktijk, tijdens een wandeling, bij uw thuis...we zoeken samen uit welke manier van coahing het beste past bij u.  Iedereen is anders en iedereen heeft graag een andere aanpak.

Het gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd. Waarom doen mensen zoals ze doen. Gedrag is waarneembaar. Vergelijk het met het topje van de ijsberg maar........ wat ligt allemaal onder de oppervlakte?
Wat zien we niet?
Je hebt al van alles geprobeerd maar......... omdat je niet weet wat de oorzaak is van dat gedrag, is het moeilijk om de juiste strategie te vinden. Kijken onder de ijsberg is dus een eerste stap naar het vinden van oorzaken en oplossingen.
Tijdens de coaching gaan we samen op ontdekkingstocht naar het hoe en waarom van het gedrag dat we niet begrijpen.
Mijn uitgangspunt is om te denken in mogelijkheden. Kijken naar wat kan en dat versterken.
Vanuit het gevoel dat je mag zijn wie je bent!
Mijn opleidingen hebben een gedegen fundament gelegd van waaruit ik kan doen wat ik graag doe! Mensen begeleiden in hun zoektocht naar hun eigen handleiding, die van hun kind of partner!

Wat verwacht ik van jou?

Ik verwacht van jou een open en eerlijke houding.  Indien u  het niet eens bent met een iets dan is dat bij “benuniek” bespreekbaar.